Wandelroutes

Er zijn verschillende prachtige wandelroutes in de buurt van onze camping. Zo loopt het “Groot Friesland pad” en het “St Odulphuspad langs de camping.  In de informatieruimte op de camping hebben we een aantal routes die u zo mag meenemen. 

Suyderseedyk kuiertocht, 16 kilometer

Neem het treintje vanuit Workum naar Stavoren en loop terug via de Waddendijk pal langs het IJsselmeer. Het eerste stuk via de (Noorderdijk) het plaatsje Molkwerum de (Westerdijk) met onderweg een vogel observatiehut naar Hindeloopen. (vlak voor Hindeloopen loopt u langs een badpaviljoen) Vervolgens via de (Oosterdijk) door het natuurreservaat naar Workum.

Voorwaarde, je moet wel tegen een beetje schapenstront kunnen (het dragen van hoge schoenen wordt aanbevolen). U kunt de kuiertocht natuurlijk ook inkorten door in Molkwerum of Hindeloopen uit te stappen. 

Poelentocht, 7 of 12 kilometer

Natuurkuierpad door het prachtige natuurgebied aan de Poelen tussen Oudega en Heeg, start bij de (parkeerplaats) klokkenstoel in Idzega. Een rijke verscheidenheid aan vogels, vooral vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het natuurgebied “de Pinepolder” een oase van rust.

Vergeet de verrekijker natuurlijk niet.

Loop rechtdoor langs minicamping “It Klokhûs” na 250 meter bij houten toegangshekwerk rechtsaf richting het meer “Idzegaasterpoel” vervolg het pad langs “de Pinepolder” en de “Skûtelpoel” tot aan de Rigedyk u kunt linksaf richting Oudega en Idzega terug naar het beginpunt het is dan 7 km, ongeveer anderhalf uur lopen.

U kunt ook de langere route nemen 12 km. (2 uur en 15 min.) ga dan rechtsaf en na 300 m. links bij “nr. 41” via fietspad richting het spoor.Bij het spoor linksaf over fietspad richting Oudega en Idzega terug naar het beginpunt.

Op www.wandelzoekpagina.nl vindt u nog veel meer mooie routes, bijvoorbeeld; “Groenewissel 512 Workum” een mooie route van 8 kilometer. Op dezelfde pagina staat de “Swalkroute Oudega” beschreven, deze is 15 kilometer en loopt langs het prachtige “Brekkenpad” (achter onze camping).

Translate »