Omgeving

Onze camping ligt vijf kilometer vanaf Workum, één van de Friese Elfsteden. In Workum zijn verschillende winkels en restaurants. Een bezoek aan het Jopie Huisman museum is zeker de moeite waard.
Oudega SWF is met de fiets (of lopend) vijf kilometer. U komt er via het prachtige “Brekkenpad”. Onderweg is het genieten van verschillende (weide) vogels. Vanaf de T-splitsing bij het haventje van Nijhuizum kunt u (met de fiets of lopend) met het pontje naar Gaastmeer, dit is ook vijf kilometer. In beide dorpjes vindt u een kleine winkel en een restaurant. 

Onze minicamping ligt ongeveer 2 kilometer van de Elfsteden route. Meerder steden zijn prima met de fiets te bereiken. Op de camping zijn verschillende fietsroutes aanwezig. Zo is er o.a. een route langs Bolsward, Hindeloopen en Sneek. Naast fietsroutes hebben we ook wandelroutes.

De “Vlakke Brekken”(open verbinding met het Heegermeer en de Fleussen) liggen ongeveer 300 meter vanaf de camping. U loopt vanaf het campingterrein door het weiland zo naar de steiger. We hebben een (beperkt) aantal ligplaatsen.

Het station van Workum ligt ongeveer 4 kilometer vanaf de camping. Vanuit Workum kunt u o.a. met de trein naar Sneek, Leeuwarden en Stavoren. 

Heel vaak gaan gasten een dag naar Vlieland of Terschelling. Vanuit Stavoren kunt u met de boot naar Enkhuizen. Hier kunt u bijvoorbeeld naar het Zuiderzeemuseum.

Kijken bij het fierljeppen, een bootje huren of meezeilen op een skûtsje, het kan allemaal. In onze informatieruimte kunt u nog meer ideeën opdoen voor leuke activiteiten en/of bezienswaardigheden in de omgeving van onze minicamping. Er is genoeg te doen !

Translate »