Minicamping De Klompen

Thuis Online Boeken Minicamping Boerderij Omgeving Fietsroutes Wandelroutes Foto's Contact

Wandelroute’s

 

Swalkje in de Súdwesthoeke van Fryslân.

Suyderseedyk kuiertocht 16 km.

Neem het dieseltreintje vanuit Workum naar Stavoren en loop terug via de Waddendijk pal langs het IJsselmeer. Het eerste stuk via de (Noorderdijk) het plaatsje Molkwerum de (Westerdijk) met onderweg een vogelobservatiehut naar Hindeloopen. (vlak voor Hindeloopen loopt u langs een badpaviljoen) Vervolgens via de (Oosterdijk) door het natuurreservaat naar Workum.

Schitterend, echt waar!! (zelfs met een beetje regen)

Voorwaarde, je moet wel tegen een beetje schapenstront kunnen.

(het dragen van hoge schoenen wordt aanbevolen)

U kunt de kuiertocht natuurlijk ook inkorten door in Molkwerum of Hindeloopen uit te stappen. (station Workum (oost) vlak bij het grote gebouw (Friesland Foods) parkeerplaats aanwezig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tsjerkepaed kuiertocht 5 km. (1 uur)

 

Een kuiertocht over een oud kerkenpad (tsjerkepaed) en een hemdijk door ingepolderde weilanden tussen Westhem en Abbega.

Kerkenpaden zijn smalle paden, vaak uitgevoerd in gele baksteen die buurtschappen en boerderijen met het nabijgelegen kerkdorp verbinden.

Start in Westhem tussen huisnr. 17 en 13 richting gerestaureerde kerkje (Bartholomeustsjerke 13e eeuw) met bovenin de galmgaten (klok uit 1353) Vroeger werd hier gevochten tussen de Schieringers en de Vetkopers en is de kerk al eens in brand gestoken.

Er kronkelt een waterstroom de Sylroede naar en om de kerk. Na 150 m. rechtsaf het betonpad op en volg het pad door de weilanden naar Abbega.

 

Bij de kerk in Abbega rechtsaf en steeds rechts aanhouden via de Hissedyk terug naar Westhem.

Loopt u deze tocht bij zonsondergang dan is het optimaal genieten.

 

 

 

 

 

Poelen kuiertocht. (7 of 12 km.)

 

Natuurkuierpad door het prachtige natuurgebied aan de Poelen tussen Oudega en Heeg, start bij de (parkeerplaats) klokkenstoel in Idzega.
Een rijke verscheidenheid aan vogels, vooral vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen duizenden ganzen maken soms gebruik van het natuurgebied de Pinepolder een oase van rust.

Vergeet de verrekijker natuurlijk niet.

Loop rechtdoor langs minicamping It Klokhûs na 250m.bij houten toegangshekwerk (zie foto) rechtsaf richting het meer Idzegaasterpoel vervolg het pad langs de Pinepolder en de Schuttelpoel tot aan de Rigedyk u kunt linksaf richting Oudega en Idzega terug naar het beginpunt het is dan 7 km. ongeveer anderhalf uur lopen.

U kunt ook de langere route nemen 12 km. (2 uur en 15 min.) ga dan rechtsaf en na 300 m. links bij “nr. 41” via fietspad richting het spoor.

Bij het spoor linksaf over fietspad richting Oudega en Idzega terug naar het beginpunt.

Minicamping De Klompen   -   nummer 19 8775XD Nijhuizum   -   tel. 0515 541597   -   info@minicampingdeklompen.nl