Minicamping De Klompen

Thuis Online Boeken Minicamping Boerderij Omgeving Fietsroutes Wandelroutes Foto's Contact

In de uiterste noordhoek van het Nijhuizumer gebied, vlakbij “de Bombrekken” staat onze boerderij “de Klompepleats”. Heel veel mensen kennen deze boerderij wel en dat komt misschien wel door zijn naam en door de verklaring ervan.

Er wordt altijd gezegd dat de naam is ontstaan in de Franse tijd. Toen zou de boerderij verkocht zijn voor een paar klompen (en een pond tabak). Vandaar de naam “de Klompepleats”. Later hoorden we dat de naam “de Klompen” al sinds 1500 zou bestaan, er zou nl. een stuk land zijn met de naam “de Klompen”.

Tegenwoordig is de boerderij heel wat meer waard dan een paar klompen. Wij melken ongeveer 70 koeien. De melk wordt geleverd aan FrieslandCampina

Zodra het kan lopen onze koeien buiten. Wij beschikken over 50 hectare land (waarvan ongeveer 15 hectare zogenoemd vogeltjesland is). De hectares worden gebruikt voor beweiding van de koeien, maar we gebruiken het gras ook voor onze wintervoervoorraad. In het voorjaar en een deel van de zomer wordt er van het meeste gras kuil gemaakt, en wanneer het mooi weer is maken we vaak ook nog wat hooi. Zo hebben de koeien, maar ook het andere jongvee en de kalfjes genoeg te eten wanneer zij in de herfst en winter weer op stal staan.

 
 

Minicamping De Klompen   -   nummer 19 8775XD Nijhuizum   -   tel. 0515 541597   -   info@minicampingdeklompen.nl